Medisch Pedicure

  • Open op maandag, woensdag en vrijdag (altijd op afspraak)
  • dinsdag ambulant (altijd op afspraak)

Over Medisch Pedicure Praktijk Footcare
Medisch Pedicure Praktijk Footcare is gevestigd in het Gezondheidsentrum in Neerbeek en naast de standaard pedicure behandeling (verzorgen van nagels en huid)  is medisch pedicure Nicoline Aerdts gespecialiseerd in de behandeling van diabetische, reumatische en alle andere risicovoeten.
 
Over Pedicure Nicoline
In 2000, na het behalen van mijn basisdiploma Voetverzorger/ Pedicure ben ik gestart met een pedicure praktijk aan huis. Vrij snel daarna ben ik mij gaan specialiseren in de Diabetische Voet
In januari 2012 ben ik met mijn praktijk verhuisd naar het Gezondheidscentrum te Neerbeek. Doordat er meerdere disciplines bij elkaar zitten, zoals ook de podotherapeut, kunnen cliënten met diabetes mellitus, reumatische aandoeningen en diverse andere riscovoeten de beste zorg krijgen.
 
Specialisatie diabetische voet
Voor diabeten is het belangrijk dat de voet met extra zorg wordt behandeld door de risico’s die diabetes mellitus met zich meebrengt. Specialisatie is hierbij belangrijk. Indien de voeten niet geregeld behandeld en nagekeken worden kan er een wondje of ontsteking niet worden opgemerkt.
 
Sinds 2016 Medisch Pedicure
Als medisch pedicure houd ik me, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.
Daarnaast kan ik, indien nodig,  ook specialistische behandelingen uitvoeren, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken o.a. ouderdom, verwaarlozing een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

 

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voer ik de passende specialistische behandeling uit. Ik maak hierbij gebruik van de juiste specialistische technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen worden anti-druktechnieken toegepast en kunnen er ortheses worden vervaardigd. Bij een traumanagel kan ik een nagelprothese aanbrengen met gebruikmaking van geltechniek en voer nagelreparaties uit (gel of acryl).
Om de nagel te reguleren kan een nagelbeugel geplaatst worden. De specialistische behandelingen zijn in belangrijke mate gericht op preventie en pijnklachtvermindering.

Vanaf 1 januari 2009 staan alle (medisch) pedicures, als zij aan de toelatingseisen voldoen, vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Zorgverleners en consumenten kunnen hier gericht zoeken naar pedicures,gespecialiseerd in de zorg. Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures.

Er zijn momenteel geen actieve nieuwsberichten.